Paikallisuutiset

Viikonloppuna ei uusia koronatartuntoja – Hyrynsalmen ryppäässä ensimmäiset eristykset ja karanteenit jo päättyneet

Viikonlopun aikana ei todettu Kainuussa uusia koronatartuntoja karanteenissa olevilla eikä karanteenien ulkopuolella. Viimeisin tartunta on tiistailta 25. toukokuuta Suomussalmelta. Tapaus liittyi Hyrynsalmen aiem­paan tar­tun­ta­ket­juun. Ko­ko ryp­pääs­sä oli tuolloin 18 ta­paus­ta, jois­ta vii­si Suo­mus­sal­mel­la.

Enimmillään Kainuussa koronakaranteeniin määrättyjä oli vielä kuluneella viikolla yhteensä 86. Ko­ro­na­koor­di­naa­tio­ryh­mä on to­den­nut Kai­nuun ole­van edel­leen pe­rus­ta­sol­la.

Ensimmäisinä Hyrynsalmen ryppäässä sairastuneiden eristykset sekä karanteenit ovat jo päättyneet. Vi­rus­tyy­pi­tyk­sen tu­lok­set eivät ole vielä varmistuneet.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vs. pandemiapäällikkö Tuomo Erola totesi sunnuntaina, että Hyrynsalmen rypäs oli rauhoittumaan päin.

– Hyvin epätodennäköistä on, että tulisi enää karanteenien ulkopuolelta.

Karanteeni saattaa tietysti jatkua, jos joku on ollut kontaktissa toisen karanteenissa olleen ja sittemmin positiiviseksi osoittautuneen kanssa. Erolan mukaan katsotaan, että jos jollakulla on todettu tartunta, hän on jo kaksi vuorokautta sitä ennen ollut altistava. Eli kontaktissa olleet joutuvat kahdeksi viikoksi karanteeniin tuosta päivästä lukien.

Kainuussa ei ole koronapotilaita sai­raa­la­hoi­dos­sa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hyrynsalmella jo kaksi viikkoa etäopetuksessa ollut 5. luokka jatkaa etäopetuksessa vielä 3:nteen kesäkuuta ja tulee kouluun perjantaiksi ja lauantaiksi, jolloin on kev'ätlukukauden päättäjäiset.

Kevään valmistujais- ja muiden juhlien järjestelyissä tulee muistaa turvavälit ja hygieniakäytännöt sekä vieraiden porrastaminen. Vastaanotot kannattaa toteuttaa ulkotiloissa, jos sää sallii. Myös maskisuositus on yhä voimassa myös niillä henkilöillä, jotka on rokotettu.

– Kevään juhlissa varovaisuuden täytyy kulkea käsikynkässä riemun kanssa. Koronan leviämisen riski kohoaa, kun väki liikkuu tilaisuuksien ja alueiden välillä, muistutti pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari soten tiedotteessa.

Kainuussa voidaan järjestää enintään 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Määrä voidaan ylittää edellyttäen, että niissä noudatetaan terveysturvallisuusohjeita sekä tartuntatautilain velvoitteita.

Pikatestin tulos selviää vartissa. Tulos on negatiivinen, jos testeri näyttää vain yhtä viivaa.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä