Paikallisuutiset

Uusia koronatartuntoja eri puolilla Kainuuta

Kajaanissa todettiin tiistaina kolme uutta koronatartuntaa. Todetut tartunnat ovat jo karanteeniin määrätyn saman perheen jäseniä. Lisäksi torstaiaamuna tullun tiedotteen mukaan Kajaanissa todettiin kaksi koronatartuntaa jo karanteenissa olevaan laajempaan ryppääseen liittyen.

Kuhmossa on kaksi tartuntaa, joista toinen ulkopaikkakuntalaisella henkilöllä eiliseen tartuntatapaukseen liittyen. Suomussalmella on todettu kaksi tartuntaa. Näistä neljästä henkilöstä kolme on ollut jo aiemmin karanteenissa, eikä jatkoaltistuksia ei ole tiedossa. Karanteenissa olevilla odotetaan kuitenkin edelleen tartuntoja ilmaantuvan.

Kainuussa koronaviruksen ilmaantuvuus on 51,4 (per 100 000 as / 14 vrk). Kainuu on edelleen perustasolla, lukuun ottamatta Kajaania, joka on kiihtymisvaiheessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kesätapahtumissa, konserteissa ja vastaavissa tilaisuuksissa järjestäjien on huolehdittava turvallisuudesta ja varmistettava, että lähikontakteja voidaan välttää ja yleisöllä on mahdollisuus käsihygieniaan sekä tehdä muita tartuntoja ehkäiseviä toimia.

– Tartuntojen vähentämisessä kontaktien rajoittaminen on avaintekijä. Suuremmissakin joukoissa on hyvä pysytellä omassa porukassa, jotta altistumismahdollisuuksia olisi vähemmän. Tapahtumajärjestelyissä näihin tulee kiinnittää erityistä huomiota, esimerkiksi tarjoamalla mahdollisuuksia riittävän väljään osallistumiseen ja yleisöä ohjeistamalla", kehottaa vs. pandemiapäällikkö Tuomo Erola .

Sote muistuttaa koronapandemian jatkuvan edelleen, ja ettei perusohjeiden noudattamisesta tule luopua. Turvaväleistä ja kasvomaskin käytöstä on yhä huolehdittava muissa kuin oman perheen tai lähipiirin kohtaamisissa.

Tartunnat leviävät erityisesti nuorten keskuudessa. Kainuun sote vetoaa nuoriin sekä nuortein läheisiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tällä hetkellä voimme annetuilla ohjeilla jatkaa kesänviettoa, mutta jokaisen on tehtävä osansa, jotta tilanne ei pääse huonommaksi, Erola selventää.

Heinäkuun ajan Kainuussa rokotetaan vain tehosterokotuksia, ja uusia aikoja ei tällä hetkellä voi varata. Tämän hetken arvion mukaan uusien rokotusten jakaminen jatkuu Kainuussa elokuun alkupuolella.

Varattu rokotusaika tulee käyttää, eikä perua esimerkiksi lomailun vuoksi, jotta rokottaminen etenisi suunnitellusti. Rokotuksen yhteydessä ei voi valita rokotevalmistetta.

Kasvomaskit eivät jouda vielä romukoppaan. Koko Kainuussa suositellaan edelleen kasvomaskin käyttöä kaikissa oman perheen ulkopuolisissa lähikontakteissa.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä