Mielipiteet

Tuetaan Ukrainan pakolaisia - tukikonsertti helatorstaina 26.5.

Mielipide. Sotkamossa on lehtitietojen mukaan noin 50 Ukrainasta sodan jaloista paennutta naista ja lasta. Lisää voidaan odottaa. Sotkamossa ei ole vastaanottokeskusta kotouttamassa pakolaisia paikkakunnalle. Toki kunnan viranhaltijat neuvovat ja auttavat.

Iloksi ry, vapaaehtoisjärjestö, auttaa Sotkamossa aktiivisesti pakolaisia saamaan arkielämän syrjästä kiinni. Tyhjiin vastaanottoasuntoihin tarvitaan vuoteet, ruokapöydät ja tuolit, astioita, keittiövalineitä, imuri ja pesukone. Vaatteetkin on saatava, koska mukaan niitä ei ole mahtunut.

Iloksi ry:ssä vapaaehtoiset ovat hankkineet sotkamolaisten ylimääräisiä tavaroita, ja vieneet niitä tulijoiden asuntoihin. Ruokakin on tarpeellista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nähtyäni auttamistyön putkahti mieleen idea tukikonsertista, jolla voisi kerätä musiikin ja kahvitarjoilun avulla rahaa pakolaisten auttamiseksi.

70 vuotta täyttäessäni tarjoan tukikonserttiin tulijoille kahvittelun kuten synttäreillä konsanaan.

Perinteisillä syntymäpäivillä tuodaan lahjoja juhlakalulle. Tukikonsertissa annetaan rahalahja sodasta paenneiden pakolaisten, äitien ja lasten hyväksi. 70 vuotta täyttäessäni tarjoan tukikonserttiin tulijoille kahvittelun kuten synttäreillä konsanaan. Näin saan lahjaksi hyvän mielen. Muuta en tarvitse.

Tukikonsertissa on tärkeintä, että esiintyvät taiteilijat laittavat itsensä likoon, korvauksetta. Helatorstaina kello 15 seurakuntatalolla alkavassa tukikonsertissa on neljä esiintyjää.

Sotkamolainen Hannu Väyrynen tunnetaan Konsta Pylkkäsenä, mutta konsertissa hän laulaa kitaralla säestäen Wysotskin kappaleita, joissa on Ukrainan tilanteeseen ja Venäjän hyökkäyssotaan liittyvää poliittista sanomaa, mm. "totuus ja valhe".

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kummityttöni Eeva-Leena Saari , viulunsoitonopettaja Kajaanista, on Sibelius -akatemiasta valmistunut alttoviulisti, joka soittaa Telemania alttoviululle ja tuttuja lauluja. " Maan korvessa kulkevi lapsosen tie " tuo mieleen oman lapsuusajan, mutta samalla pakolaisen hädän ja huolen kaukana olevasta kodista ja läheisistä.

Sopraano Outi Pollari , musiikinopettaja Kuhmosta heläyttää Oskar Merikannon lauluja. Tenori Martti Niskanen , rakastettu sotkamolainen "Sumsan Bavarotti" esittää iki-ihania tuttuja sävelmiä.

Kanttorimme Aliisa Lukkari lämpeni heti tukikonsertti-idealle ja on ollut avainhenkilö järjestelyjen sujumisessa. Hän säestää konsertissa. Sotkamon seurakunta tarjoaa tilat.

Iloksi ry:n apua saaneet ukrainalaiset rouvat leipovat ostamistani tarpeista kahvipöytään ukrainalaissävyiset tarjoilut. Iloksi ry:n ja muut vapaaehtoiset tarjoilevat ja tulkkaavat. Sotkamo-lehti tukee konsertista tiedottamisessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kiitän jo nyt, että kaikki tukikonsertin vuoksi kohtaamani ihmiset ovat olleet heti täysillä mukana. Meistä jokainen tuntee jonkun, joka on taustaltaan Karjalan pakolainen. Ukrainan pakolaisten asemaa pystymme ehkä sen vuoksi jotenkin ymmärtämään. Se herättää meissä auttamisen halun.

Tervetuloa 26.5. kello 15 seurakuntatalolle kahvikonserttiin ja samalla tukemaan ukrainan pakolaisia. Ohjelman hinta on 15 euroa sisältäen tarjoilun.

Helena Aaltonen

tukikonsertin alkuunpanija

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä