Mielipiteet
Mielipide: Työperäisen maahanmuuton lisääminen on myös Suomen hallituksen tavoitteena
Mielipide. Kirjoitukseni työperäisestä maahanmuutosta kirvoitti verkkolehdessä mielenkiintoisia kommentteja.
Näiden kommenttien perusteella osa kansalaisista elää ryssävihalla marinoidussa mielikuvien kuplassa.
Osansa sai allekirjoittanut, kuin myös Rehti-Antti. Antilla on aiheesta kuitenkin enemmän näkemystä ja kokemusta kuin meillä muilla yhteensä. Ehkä se onkin seikka, joka ärsyttää.
En tämän enempää kepun ehdokasta kehu.
Tottahan se on, ettei entinen sinänsä ystävällismielinen sosialististen neuvostotasavaltojen liitto, nykyinen Venäjä ole kaikista mukavin naapuri.
Epämukavuus on peräisin johtajista, joista ärhäkimpien sukunimi päättyy samaan kirjaimeen kuin millä alkaa suuria tunteita herättäneessä tv-ohjelmassa mainitun kansanryhmän nimitys.
Oletus, että Venäjä valtaisi Suomea tänne muuttavien ihmisten avulla on yhtä uskomaton kuin se, että vasemmistoliittolaiset valmistelisivat Sotkamon Työväentalolla vallankumousta. Vaikka olen itsekin vitsaillut vaalitilaisuuteen lähtiessäni vallankumouksen valmisteluun menemisestä.
Vallankumouksen voi käsittää monella tavalla. Esimerkiksi asenteiden muuttamisella.
Työperäisen maahanmuuton esille nostaminen ei ole vain vasemmistoliiton, Sotkamon kunnanvaltuuston, allekirjoittaneen tai Rehti-Antin keksintö.
Keskiviikkkona 29.12 Yle julkaisi jutun, jonka mukaan Suomen hallituksen tavoitteena on liki kaksinkertaistaa työperäinen maahanmuutto vuoteen 2030 mennessä.
Samassa jutussa kerrottiin työvoimapulasta, alla lainaus jutusta:
"Elinkeinoelämän keskusliiton mukaan koko maassa työvoimapulasta kärsivien yritysten määrä on kolminkertaistunut. EK:n suhdannebarometrin mukaan kasvu tapahtui nopeasti, kun pahimmat koronarajoitukset vuonna 2020 alkoivat hellittää. Asiantuntija Mikko Räsänen pitää työvoimapulaa koko yhteiskunnan kannalta huolestuttavana ."
Jutussa kerrottiin myös, ettei Suomi houkuttele eurooppalaisia työntekijöitä.
Olisin muuten odottanut keskustelua herättävän Sotkamon terveysaseman ja yleensä tulevan hyvinvointialueen tulevaisuuden ja hoitajien palkkauksen.
Hyvää tulevaa vuotta!
Pertti Granqvist