Paikallisuutiset

MLL tarjoaa tukea vanhemmuuteen - lapsen oikeuksien päivänä päivystysmaraton lapsille ja nuorille

Tuore tutkimus osoittaa Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) kehittämän Vahvuutta vanhemmuuteen -pienryhmämallin auttaneen vanhempia monin tavoin. Isät hyötyivät erityisesti toisiltaan saamastaan tuesta ja oman lapsensa paremmasta ymmärryksestä. MLL muistuttaa korona-ajan tuoneen vanhemmuuteen suuria haasteita.

Liitto tarjoaa kaikille vanhemmille kynnyksetöntä tukea sekä auttavassa puhelimessa, chatissä ja nettipalveluissa että perhekahviloissa joka puolella Suomea.

Lasten ja nuorten puhelimessa ja chatissa järjestetään lapsen oikeuksien päivänä maratonpäivystys. Palvelu on avoinna lauantaina 20. marraskuuta kello 12–21. Silloin, kuten vuoden kaikkina muinakin päivinä, palveluun voi ottaa yhteyttä jutellakseen mistä tahansa aiheesta. Erikoispitkällä päivystyksellä halutaan muistuttaa lasten ja nuorten oikeudesta tulla kuulluksi itselleen tärkeistä asioista – olivatpa ne sitten isoja tai pieniä, surullisia tai iloisia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tähän mennessä tänä vuonna Lasten ja nuorten puhelimessa on keskusteltu jo noin 2000 tuntia. Yleisimpiä puheenaiheita puhelimessa ovat olleet seksiin ja seksuaalisuuteen liittyvät asiat sekä kiusaaminen. Kolmen kärkeen mahtuu myös iloisten asioiden jakaminen. Digikanavissa puolestaan korostuvat vakavammat aiheet. Chattiin tai nettikirjepalveluun yhteyttä ottaneiden kanssa on jaettu ajatuksia ahdistuneisuudesta sekä peloista, kaverisuhteista ja masentuneisuudesta.

MLL:n valtakunnallinen Lasten ja nuorten puhelin ja chat ovat avoinna vuoden jokaisena päivänä. Näiden lisäksi yhteyttä voi ottaa nettikirjepalvelun kautta, jonne voi kirjoittaa itselle parhaiten sopivana aikana. Palvelussa voi jutella luotettavan aikuisen kanssa kiireettä ja nimettömästi. Yhteydenottoihin vastaavat koulutetut vapaaehtoiset aikuiset ja tarvittaessa yhteydenottoja ohjataan ammattipalveluiden pariin.

Nuortennetin kirjepalveluun tai chattiin saa yhteyden osoitteesta nuortennetti.fi. Puhelin vastaa numerossa 116 111.

Alkuvuonna 2021 Apuu-chatin kautta on tehty jo 10 lastensuojelu- tai rikosilmoitusta. Ilmoituksissa korostuvat perheväkivaltatilanteet ja lapsen oma itsetuhoinen käytös.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä