Mielipiteet

Mielipide: Mitä ehdit sadassa päivässä?

Selatessani tietosivuja kirkollisvaaleista löytyi laskuri, joka kertoi vaaleihin olevan alle 100 päivää! Seurakuntavaalit ovat Suomessa erityiset vaalit, kun jo 16-vuotiaat seurakunnan jäsenet saavat äänestää.

Kuitenkin vain pieni osa seurakuntalaisista äänestää, vaikka se on erittäin merkityksellinen tapa vaikuttaa asioihin, sillä seurakuntien luottamuselinten maallikkojäsenet valitsevat myös maallikkoedustajat kirkon ylimpään päätöksentekoelimeen, kirkolliskokouksen, joka päättää esimerkiksi kirkkolain sisällöstä.

Sotkamon seurakunta tarjoaa erittäin laajasti eri työalojen kautta toimintaa lukuisille kohderyhmille. Tunnemme lähipiiristämme varmasti lapsiperheitä, joiden lapset ovat kasvaneet lapsityön kerhoista varhaisnuorisotyön leireille ja sieltä rippikoululaiseksi ja mukaan isostoimintaan. Tiedämme, että moni saa apua elämäntilanteeseensa diakoniatyöltä. Kukapa ei olisi kuullut kanttorien soittoa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Seurakunta yhdistää niin kerhotoiminnan kuin erilaisten kohtaamismahdollisuuksien myötä ihmisiä. Monelle vapaaehtoiselle seurakunnan toiminta tuo kaivattua tekemistä ihmisten parissa ja lisää sosiaalista osallisuutta. Kohtaamme seurakunnan työntekijöitä niin ilon kuin surun hetkellä. Seurakunta on meille kaikille tärkeä.

Seurakuntavaaleissa valittavat luottamushenkilöt päättävät monista keskeisistä seurakunnan toimintaan, hallintoon ja talouteen liittyvistä asioista koskien kotiseurakuntaamme. Tällaisia asioita ovat seurakunnan kirkollisveroprosentti, talousarvio ja monet muut talousasiat. Tulevat ja meneillään olevat rakennushankkeet, jaettavat avustukset, monet työntekijävalinnat ja uudet virat ovat uusien luottamushenkilöiden päätettävissä. Myös seurakunnan toiminnan painotukset ja vaikkapa tilojen käyttöön liittyvistä asioita päättävät luottamushenkilöt.

Seurakuntavaaleissa 2018 valittujen keski-ikä koko maassa nousi 55,5 vuoteen. Olisiko nuorten ja nuorten aikuisten aika kaapata valta?

Mitä sinä ehdit sadassa päivässä muuta kuin käydä äänestämässä? Lähde ehdokkaaksi. Kysy seurakuntasi ehdokaslistoista ja yhteyshenkilöistä kirkkoherranvirastosta tai nykyisiltä luottamushenkilöiltä ja etsi itsellesi sopiva lista. Listalla tarkoitetaan yhdessä koottua listaa, jossa samanhenkiset seurakuntalaiset ovat perustaneet valitsijayhdistyksen eri teeman ympärille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jos sinun ei ole mahdollista lähteä näihin vaaleihin ehdolle, voit olla kannattajana perustamassa listaa ja näin tukemassa heitä, kenellä on mahdollisuus asettua ehdolle. Vaalien ehdokasasettelu päättyy 15.9. Lisäksi voit kertoa läheisillesi lähestyvistä seurakuntavaaleista ja innostaa lähipiiriä äänestämään 8.–12.11. ennakkoäänestyksessä tai 20.11. varsinaisena vaalipäivänä.

Heidi Kotilainen

kirkkovaltuutettu

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä