Paikallisuutiset

Hietalahden luomutilan nykyinen viljelijä Tapio Mustonen (vasemmalla) edustaa seitsemättä sukupolvea. Ennen sitä tilasta vastasi Juha Mustonen (oikealla) yhdessä Eija Toikan kanssa. Kuva: Henri Lehikoinen

32-vuotias Tapio-isäntä kipparoi sotkamolaista luomutilaa – katso videolta, miten pottu nousee pellosta

Suomalaisen ruoan päivää vietettiin keskiviikkona ja viikonloppuna juhlitaan Lähiruokapäivää. Vierailimme Nuasjärven rannalla Hietalahden luomutilalla.

Hietalahden luomutila keskittyy nykyään luomuperunan tuotantoon, mutta siellä viljellään myös raparperia ja rehuohraa. Tilalla on asuttu 1800-luvun puolivälistä lähtien, ja tänä vuonna sen otti haltuun seitsemäs sukupolvi.

Peltoalaa on 27 hehtaaria ja kokonaisalaa vajaat 300 hehtaaria. Tilan luomuper

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä