Kolumnit

Korona jättää meihin jäljen

Maskeja siellä ja maskeja tuolla. Nenääni kantautuu käsidesin imelä tuoksu, käteni ovat ihan limaiset. Haluaisin nähdä kavereitani, mutta heillä on joko nuhaa tai he ovat riskiryhmäläisiä. Kouluissa istutaan metrin päässä toisistamme. Opettajat kauhuissaan kiljuu pitkin käytäviä ja luokkahuoneita "Yskikää hihaan! Mene pesemään kätesi! Älä hilaa sitä pulpettia kaverin viereen!"

Korona on ollut nuorten huulilla koko koronaepidemian alusta saakka. Kuulen paljon valituksia esimerkiksi rahan käytöstä, maskin läpi hengityksen vaikeudesta, kaveri- ja parisuhteiden loppumisista ja monesta muusta asiasta. Nuoret ovat entuudestaan uteliaita, kiinnostuneita ja kyseleviä kaikista asioista, mutta joskus se katsotaan röyhkeänä toimintana, esimerkiksi yllä mainittu "valitus".

Minun mielestäni koronaepidemia vaikuttaa eniten nuorten elämään. Korona saattaa jättää elinikäiset arvet kaikkiin ihmisiin, mutta erityisesti nuoriin se kiinnittyy pahemmin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nuorilla on enemmän menetettävää kuin työikäisillä. Työikäiset ovat saaneet elää normaalin nuoruuden. Tehdä tyhmiä juttuja kaveriporukassa, hiippailla yöllä poika- tai tyttöystävän luokse ja tanssia jopa vanhojen tanssit. Nyt voitte arvata, olemmeko me saaneet tehdä näin? Vastaus on yksinkertainen emme.

Nuoria pidetään todella röyhkeinä, kun haluaisimme vain tietää, milloin tämä kaikki loppuu. Ehkäpä joulun jälkeen tai vaikkapa vuoden päästä. Kuka tietää, olemmeko edes elossa kymmenen vuoden päästä.

Kaikkein tärkein asia minusta tässä koronaepidemiassa on se, että ainakin meillä on kädet puhtaana, myös talomme ovat täynnä vessapaperia ja maskeja.

Nuoret siis haluavat ja tekevät parhaansa koronaepidemian parantamiseen. Pysyvät poissa kaverin luota tai ainakin metrin päässä toisistaan. Jos ei pysty näkemään kaveria, otamme nykyteknologian hyödyksi ja esimerkiksi viestittelemme toisillemme. Sitähän teemme muutenkin kyllä melkein koko ajan. Kyllä me kaikki selviämme tästä. Annetaan ajan kulua ja käytetään niitä hiton maskeja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kirjoittaja on peruskoulun 9. luokan oppilas, joka tutustui työelämään Sotkamo-lehden toimituksessa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä